CrossFits Historie

Greg Glassman, en tidligere elitegymnast, startede CrossFit i 1980’erne. Greg Glassman fik hurtigt mange tilhængere, der kunne se, at træningen var ekstremt effektiv og motiverende. Især politiet, militæret og elitesportsfolk fik øjnene op for denne intensive træningsprotokol. I 1995 blev Greg Glassman ansvarlig for den fysiske træning for politiet i Santa Cruz, Californien. Samme år åbnede han det første CrossFit Gym i samme by.

I 2001 blev www.crossfit.com lanceret og det var med denne hjemmeside, at CrossFit virkelig begyndte at udvikle sig. Hver dag blev der postet en WOD så folk kunne træne Crossfit på egen hånd. Den dag i dag bliver der stadig postet WODs dagligt og der er gratis adgang til flere hundreder videoer og artikler omhandlende CrossFit.
I 2005 var der 18 Gyms. Idag er der tæt på 900 Gyms over hele verden. I følge Canadas Business News Network er CrossFit en af de hurtigst voksende fitness-bevægelser nogensinde og netværket vokser sig større hver dag.

I 2007 begyndte Marinekorpset i USA, at implementere CrossFit i deres fysiske uddannelse. De så hurtigt resultaterne fra den højintensive funktionelle træning og har siden haft et tæt samarbejde med CrossFit Headquarters. I dag bruger både Navy Seals og hele det Canadiske militær CrossFit som deres primære styrke- og konditionsprogram.